Kremna polenta in paradižnikova omaka je jed iz mojega otroštva, ki jo je redno kuhala moja mami. Otroci smo jo oboževali. Seveda smo polento in omako zmešali v kašo – vsaj tako smo ji rekli mi. Tudi moja malčka jo imata zelo rada in vbistvu je izjemno zdrava, zato jo rada večkrat pripravim. Mogoče komu…
Preprosto kislo zelje v omaki
Preprosto kislo zelje v omaki, je odlična priloga k raznim jedem. Super paše k žgancem, kranjski klobasi, kašnati klobasi, pečenemu krompirju……
Veganski pirini pečeni krofi z domačo jagodno marmelado
Veganski pirini pečeni krofi z domačo jagodno marmelado, so zdravi pečeni krofi pripravljeni brez mlečnih izdelkov in jajc. So drugačni kot ocvrti z jajci, ampak kljub temu neverjteno pregrešni. So super ideja za vse, ki bi želeli bolj zdravi pust ali pa imate težave z omenjenima skupinama živil….
Veganski pečeni kvašeni flancati
Pri izdelovanju flancatov sta mi pomagala Boschev Optimum in Boscheva kombinirana parna pečica. 😉…
Kavna kremšnita v kozarcu
Kavna kremšnita v kozarcu je res noro slastna sladica, ki bo očarala vse goste. Je primerna za praznovanja, kar tako, pa tudi za Božične večerje. Pri nas je bila spremljevalka praznične telečje krače za Božično večerjo in prav vsi so jo pohvalili. …
Praznično pečena telečja krača z vinom in čebulo
Praznično pečena telečja krača z vinom in rdečo čebulo je super ideja za praznično večerjo ali kosilo. Še posebej je primerna tudi za Božično večerjo. Sama sem jo pekla v moji kombinirani parni Boschevi pečici, ki je poskrbela, da je bila krača noro sočna in okusna. Več o Boschevih pečicah si lahko prebereš tukaj….
Čokoladne orehove prepletene potičke
Čokoladne orehove prepletene potičke so prelepe praznične potičke noro dobrega okusa. Vzamejo nekaj časa, ampak niso zapletene za pripravo. Sama sem jih pekla v Boschevi parni pečici, ki poskrbi da je testo še bolj mehko in voljno….
Jota s kislo repo
Jota s kislo repo je odlična domača jed na žlico, ki je popolna za hladne zimske dni. Za ljubitelje mesa priporočam, da vključite kakšno kranjsko klobaso ali kos prekajenega svinjskega mesa….