Anina kuhinja

Lešnikovi rogljički

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 35-40 rogljičkov

Sestavine:

150 gramov bele pšenične moke iz Malince
50 gramov lešnikove moke ali mletih lešnikov
50 gramov mletega sladkorja
125 gramov masla sobne temperature
mleti sladkor za posip

Postopek:

Natisni

Maslo in sladkor penasto umešamo, da zmes postane svetlo rumene barve.

Takrat vmešamo preostale sestavine in zgnetemo v testo.

Testo zrežemo na manjše koščke in z rokami oblikujemo rogljičke. Polagamo jih na papir za peko in pečemo v segreti pečici za 180 stopinj nekih 10 minut, da se krajčki nežno obarvajo.

Ohladimo in posipamo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.