Anina kuhinja

Sirove štručke

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: vzhajanje 1,5 ure

Količina: 7 štručk

Sestavine:

500 gramo bele pšenične moke
400 ml mleka
10 gramov soli
40 gramov drobno naribanega sira
1 vrečka Fala suhega kvasa
1-2 pesti grobo naribanega sira za vrh štručk
1 jajce

Opcijsko:
1/2 vrečke Fala kislega testa

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas, kislo testo, sol in drobno nariban sir.

Mleko segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 10-15 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Razdelimo ga na 6-7 delov (odvisno od željene velikosti štručk). Vsak del posebej zvaljamo in zvijemo kot rulado.

Odložimo na papir za peko. Po sredini zarežemo črto, da bo po vzhajanju lažje po sredini razporediti sir.

Štručke pokrijemo in vzhajamo 30 minut. Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sirom.

Položimo v segreto pečico na zgornjo tretjino na 180 stopinj za 13 minut, potem pa temperaturo zvišamo na 240 za 5-7 minut, da se na vrhu lepo obarvajo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.