Anina kuhinja

Mamino borovničevo pecivo iz gozdnih borovnic

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: Za pekač velikosti približno 30x40cm.

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
300 gramov navadne moke
170 gramov navadnega sladkorja
3 jajca
ščepec soli
200 ml mleka
1 vrečka pecilnega praška
2 žlici vanilijevega sladkorja
100 ml sončničnega olja
sladkor v prahu za posip

Sestavine za nadev:

6-8 večjih pesti svežih ali zamrznjenih gozdnih (ali navadnih) borovnic
4-5 žlic sladkorja
ščepec cimeta

Postopek:

Natisni

Olje in mleko zlijemo v vrč. Moko in pecilni prašek presejemo. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenajkom dodamo sladkor in 1 žlico vanilijevega sladkorja in jih stepamo da se prostornina podvoji. Snega stepemo do čvrstega in mu vtepemo sol.

Rumenjakom dodamo polovico moke in polovico tekočine. Malo premešamo in dodamo še preostalo količino moke in tekočine. Premešamo in z lopatico vmešamo še sneg.

Polovico vlijemo v dobro namaščen pekač in ga položimo za 15 minut v segreto pečico na 180 stopinj.

Borovnice razporedimo čez pečen biskvit, jih posladkamo in potresemo s cimetom, ter jih prekrijemo s preostalo zmesjo.

Pečemo nadaljnih 30 minut. Pečeno pecivo ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:
Namesto borovnic lahko uporabite tudi maline ali jabolka, ali hruške.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.