Anina kuhinja

Buhtlji s slivovo marmelado

Pripravljeno testo.   Razvaljano in razrezano testo.   Dodana marmelada. (zmanjkalo slivove, zato je na sliki še malo marelične;))   Valjanje nepečenega buhteljna skozi stopljeno mlačno maslo.   Nepečeni buhtlji. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za 30-40 buhtljov SESTAVINE: – 1 liter mleka – 250 g masla – 1,5 žlice soli – 3 žlice…

Preberi več

Temna čokoladna torta

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Sipanje moke in kakava v prahu.   Narejena zmes za biskvit.   Pečen biskvit.   Dodajanje stopljene čokolade v stepeno smetano.   V obodu prva plast biskvita in kreme.   Ohlajena torta.   Prelivanje torte s stopljeno čokolado.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS…

Preberi več

Jabolčni puding

Skuhana jabolka.   Odcejena voda.   Zmešan puding z vodo.   Vmešavanje zmesi za puding v jabolčni sok.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 9 jabolk – približno 2 litra vode – 4 žlice sladkorja – 2 vrečke vanilijevega sladkorja – 3 klinčki – 3 vrečke vanilijevega pudinga OPIS…

Preberi več

Ameriške palačinke z rozinami

Dodane rozine v narejeno zmes.   Končna zmes.   Peka palačink.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 15-20 palačink. SESTAVINE: – 1-2 pesti rozin – 20 žlic moke – 4 jajca – 1 vrečka pecilnega praška – 20 žlic mleka – 2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1 vrečka vanilijevega sladkorja…

Preberi več

Smetanova breskvina torta z mascarpone sirom

Presejanje moke v zmes za biskvit.   Biskvit v pekaču.   Pečen biskvit.   Vmešavanja sira v stepeno smetano.   Prva namočena plast biskvita z narezanimi breskvami.   Dodajanje kreme.   Prva plast končana.   Vlaženje druge plasti biskvita.   Sestavljena torta.   Končni smetanov premaz.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure ( skupaj…

Preberi več

[sg_popup id=1]