Anina kuhinja

Limonina krema

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: nekaj minut

Količina: dva manjša kozarčka

Sestavine:

Sestavine:
180 ml limoninega soka
vrečka Dr. Oetker limonine lupinice
150 gramov kristalnega sladkorja
3 jajca
120 gramov masla

Ideja za postrežbo:
– premaz čez rogljičke
– nadev za v krofe
– premaz za palačinke
– premaz za kruh
– za kreme v tortah – (recimo ta torta tukaj)

Postopek:

Natisni

Jajca za limonino kremo stepemo z vilico in spustimo skozi cedilo. Vse sestavine za kremo dodamo v kozico in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi (7/9) kuhamo da se sestavine stopijo in se krema začne gostiti.

Ko ponekod vidimo kakšen mehurček jo odstavimo in pokrijemo s folijo za živila da se popolnoma ohladi. Ko je ohlajena jo položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure (najbolje čez noč) da se zgosti.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.