Anina kuhinja

Pečeni listnati jabolčni krofki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 8 krofkov

Sestavine:

2 zavitka zvaljanega listnatega testa
2 večji jabolki
8 čajnih žličk marelične marmelade
cimet
1 jajce za premaz + 2 žlici vode
sladkor v prahu za posp

Postopek:

Natisni

Jabolka narežemo na tanjše rezine – nekje 3 mm debeline. Na sredini jim izrežemo večji krog.

Listnato testo še malo zvaljamo da se lepo poravna, nato pa izrežemo 16 večjih krogov, ki morajo biti vsaj 1-2 cm večji od izrezanih jabolk. Polovico krogov po sredini namažemo z marelično marmelado. Ob robu premažemo s stepenim jajcem.

Na marmelado položimo rezino jabolka in jo malce potresemo s cimetom. Vsak krog testa s katerim bomo jabolka pokrili še čisto malo zvaljamo in povečamo. Nato ga položimo čez in nežno pritrdimo.

Na sredini pritisnemo in izrežemo testo ven da naredimo luknjo. Ob robu z vilico pritisnemo. Če se vilica prijema jo med delom pomakamo v moko.

Krofe premažemo s stepenim jajcem zmešanim z vodo in položimo na zgornjo tretjino v segreto pečico na 200 stopinj za 20-25 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Če imamo kombinirano parno pečico vključimo drugo stopnjo pare. V kolikor je nimamo na dno položimo skodelico z vodo.

Pečene krofke potresemo s sladkorjem v prahu.

Pečene listnate jabolčne krofke sem spekla v moji Boschevi kombinirani parni pečici, ki je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro, ali pa jed popolnoma skuham v sopari. Pri peki z listnatim testom je dodatek pare izjemno pomemben saj omogoča bolj vlažno in okusno testo.

Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.