Anina kuhinja

Skutno breskvine limonine rezine brez peke

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: /

Količina: za pravokotni pekač velikosti 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov Zelene doline Gurman skute
500 ml Zelene doline Gurman sladke smetane za stepanje
8 polovic breskev
2 žlici vanilin sladkorja
3-4 žlice sladkorja v prahu
8 žlic limoninega soka
limonina lupinica dveh bio limon
3 lističi želatine
250-300 gramov maslenih keksov
150 ml mleka + 50 ml soka od konzerviranih breskev
4-5 žlic breskvine ali marelične marmelade + žlic limoninega soka

Postopek:

Natisni

Žalatino namočimo v mrzlo vodo za vsaj ene 10 minut. Breskve narežemo na drobno. Mleko zmešamo s sokom od breskev. Breskvin džem segrejemo da se utekočini in mu vmešamo limonin sok.

Piškote za sekundo pomočimo v mleko in odlagamo na pekač da prekrijemo dno. Premažemo s polovico džema.

Skuto, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico zmiksamo v fino zmes. Sladko smetano stepamo do mehkega – torej da se ob dvigu metlic cofki zavihajo nazaj.

Namočeno želatino ožamemo in dodamo v kozico ki ima toliko vode da je dno prekrito. Na najnižji temperaturi popolnoma stopimo.

Želatino med hitrim mešanjem vmešamo v stepeno sladko smetano. Z lopatko zmešamo skutno zmes in smetano v enotno zmes. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali sladkorja.

Devet polnih žlic kreme prihranimo.

Čez piškote namažemo polovico kreme, potresemo s polovico narezanih breskev, z žlico malo pritisnemo v kremo. Nato ponovimo sloj piškotov, džema, kreme in breskev.

Zaključimo z zadnjim slojem piškotov in 3-4 žlicami kreme – ravno toliko da prekrijemo piškote. Ostalo kremo prihranimo za okras.

Pekač pokrijemo s folijo in položimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan narežemo poljubno velike rezine in jih okrasimo z nabrizgano prihranjeno kremo in rezino limone.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.