Anina kuhinja

Smetanova omaka z lososom in porom

Praženje pora in lososa.   Dodajanje smetane.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: –  1/2 srednje velikega lososovega fileja –  1/2 manjšega pora – 100-150 ml smetane za kuhanje – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Losos narežemo na kocke debeline približno enega centimetra. Por razdelimo na četrtine in razrežemo…

Preberi več

Pomarančni krhlji na bananinem pireju

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za dve osebe. SESTAVINE: – 2 pomaranči – 2 banani – 4-5 žlic smetane – 1 žlica limoninega soka OPIS PRIPRAVE: Banane narežemo in jim dodamo limono in smetano ter jih pretlačimo da dobimo gost pire. Pomaranče olupimo. Pire razporedimo po skodelicah in ga obložimo s pomarančnimi krhlji. Pomaranče…

Preberi več

Testenine z rumeno papriko, piščancem in suho salamo

Popraženo piščančje meso in salama.   Popražena paprika in čebula.   Meso in zelenjava skupaj.   Dodana smetana.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 250 g testenin – 200 ml smetane za kuhanje – 1 piščančji zrezek – 10-15 rezin suhe salame – priporočam kulen (suha salama s papriko)…

Preberi več