Sestavine:
- 200 gramov brezglutenskih piškotov Maria (ali klasičnih maslenih/polnozrnatih piškotov)
- 5 žlic masla
- 4-5 žlic jagodne marmelade
- 350 gramov maskarpone sira
- 150 gramov kremnega sira
- 500 ml sladke smetane
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 5-8 žlic limoninega soka
- limonina lupinica dveh bio limon
- 500 gramov svežega jagodičevja
Postopek:
Natisni- Maslo stopimo in na njem popečemo fino zdrobljene piškote. Takšne razporedimo po dnu tortnega pekača. Vmes ko se zmes hladi v kozici stopimo marmelado, da postane topla in bolj tekoča. Dodamo ji 1-2 žlici limoninega soka in jo premažemo čez podlago.
- Maskarpone sir, kremni sir, preostali limonin sok, vanilijev sladkor, lupinico ene limone in sladkor v prahu fino zmiksamo. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali sladkorja.
- Sladko smetano stepemo le nekaj sekund da se prostornina malce poveča, ampak je smetana še vedno popolnoma tekoča. Takšno vmešamo v sirno kremo, ki smo jo pripravljali prej.
- Nadev prelijemo čez podlago in torto pustimo v hladilniku vsaj 3-4 ure, najbolje pa kar čez noč.
Čez ohlajeno torto razporedimo jagodičevje in narezano limonino lupinico ene limone.