Čokoladni preliv ali sladki greh

Čas priprave: 1 minuta

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 1 kozarček

Sestavine:

  • 100 gramov trsnega sladkorja (ali rjavega ali navadnega)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali 1 vanilijev strok
  • 125 ml vode
  • 2 zvrhani žlici grenkega kakava v prahu
  • ščepec soli

Postopek:

Natisni
  1. Vodo in sladkor stresemo v posodo in pripeljemo do vretja. Na srednji temperaturi vsebino kuhamo nadalnjih dobrih 5 minut.
  2. Po tem času dodamo vanilijo, sol in med rednim mešanjem z metlico primešamo kakav.
  3. Vsebino na nižji do srednji temperaturi kuhamo še 2-3 minute nato pa vsebino prelijemo v kozarček ali stekleničko.
  4. Čokoladni preliv ohladimo nato pa ga hranimo v hladilniku 1-2 meseca.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]