Anina kuhinja

Smetanova omaka z lososom in porom

Praženje pora in lososa.   Dodajanje smetane.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: –  1/2 srednje velikega lososovega fileja –  1/2 manjšega pora – 100-150 ml smetane za kuhanje – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Losos narežemo na kocke debeline približno enega centimetra. Por razdelimo na četrtine in razrežemo…

Preberi več

Ocvrti šampinjoni

Pripravljeni šampinjoni.   Namočen šampinjon v zmesi.   Cvrtje šampinjonov.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 10 ocvrtih šampinjonov. SESTAVINE: – 3,5 žlice moke – 1 jajce –  3,5 žlice mleka – ščepec soli in popra – 1/2 vrečke pecilnega praška – 10 malih šampinjonov OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine dobro zmešamo v gosto…

Preberi več

Grahov pire

Narezan krompir.   Tlačenje krompirja.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 4-5 oseb. SESTAVINE: – 4-5 večjih krompirjev – 2 čajni žlički soli – 150 g graha iz konzerve – 10 žlic mleka – 1 zvrhana žlica masla OPIS PRIPRAVE: Krompir olupimo in narežemo na koščke debeline slabega centimetra. Prelijemo jih z vodo,…

Preberi več

Smetanova šampinjonova omaka

Celi šampinjoni.   Čebula in česen.   Dodan česen k popečeni čebuli.   Narezani šampinjoni.   Priprava omake.   Končna omaka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6-8 oseb. SESTAVINE: – 20 šampinjonov srednje velikosti – 2-3 čebule – 5-6 strokov česna – dober ščep peteršilja – mali ščep majarona – 250 ml…

Preberi več