Anina kuhinja

Goveje rolade z gorčičnim nadevom v omaki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 4 goveji zrezki
  • 4 zvrhane čajne žličke gorčičnih semen v gorčici
  • sol in poper po okusu
  • 1 rdeča čebula
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 2 dcl goveje jušne osnove ali vode
  • 1 polna pest graha
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
  • zobotrebci

Postopek:

Natisni
  1. Goveje zrezke posolimo in popopramo. Vsakega posebej premažemo s čajno žličko gorčice z gorčičnimi semeni in ga zvijemo v rolado. Pritrdimo ga z zobotrebci.

  2. Čebulo na drobno narežemo. Na vročem oljujo popražimo, da nežno zarumeni, nato pa ji dodamo pripravljene zvitke.
  3. Ko meso matira in se zapeče, vsebino zalijemo z vinom. Dodamo še juho, sol, sladko papriko v prahu in grah.

  4. Počakamo da vsebina zavre, nato pa jo preložimo v pekač. Pekač pokrijemo in ga položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 1 uro.
  5. Goveje rolade v omaki lahko postrežemo zraven krompirja, riža ali testenin.

[elfsight_instagram_feed id="1"]