Sestavine:
- 4 goveji zrezki
- 4 zvrhane čajne žličke gorčičnih semen v gorčici
- sol in poper po okusu
- 1 rdeča čebula
- 1 dcl suhega belega vina
- 2 dcl goveje jušne osnove ali vode
- 1 polna pest graha
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- zobotrebci
Postopek:
Natisni- Goveje zrezke posolimo in popopramo. Vsakega posebej premažemo s čajno žličko gorčice z gorčičnimi semeni in ga zvijemo v rolado. Pritrdimo ga z zobotrebci.
- Čebulo na drobno narežemo. Na vročem oljujo popražimo, da nežno zarumeni, nato pa ji dodamo pripravljene zvitke.
- Ko meso matira in se zapeče, vsebino zalijemo z vinom. Dodamo še juho, sol, sladko papriko v prahu in grah.
- Počakamo da vsebina zavre, nato pa jo preložimo v pekač. Pekač pokrijemo in ga položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 1 uro.
- Goveje rolade v omaki lahko postrežemo zraven krompirja, riža ali testenin.