Sestavine:
- Sestavine za pečena bedrca:
- 1 zvrhana žlica gorčice
- 2 žlici akacijevega medu (najbolj primeren zaradi nevtralnega okusa)
- 1/2 čajne žličke soli
- ščepec belega popra
- 1/3 čajne žličke timijana
- 3 žlice sončničnega olja
- 4 piščančja bedrca
- Sestavine za omako:
- 1 zvrhana žlica mascarpone sira
- 1 čajna žlička pirine moke
- 2,5 dcl vode
- sol in poper po okusu
Postopek:
Natisni- Piščančja bedrca operemo in osušimo. Vanje zarežemo dva črti, da bo marinada prišla tudi do mesa. Položimo jih na pekač.
- V manjši posodi z metlico dobro zmešamo med, gorčico, olje, sol, timijan in poper.
- Eno polovico pripravljene marinade dobro vtremo v meso in ga položimo v segreto pečico na 180 stopinj. Položimo ga na zgornjo tretjino, da se bo meso lepše zapeklo.
- Vsake 15 minut bedrca premažemo z novim slojem marinade.
Po 40 minutah peke, jih obrnemo in pečemo še na drugi strani 20 minut, da se bodo enakomerno zapekla. - Pečena preložimo na krožnik in pokrijemo s folijo, da se meso “spočije” in bo tako bolj mehko. Počivati jih pustimo 10-15 minut, nato pa jih postrežemo.Med počivanjem mesa pripravimo omako. Pekač položimo na največjo ploščo na štedilniku in jo segrejemo na najvišjo temperaturo. V pekač zlijemo dva decilitra vode in s kuhalnico mešamo toliko časa, da se vsi zapečeni okusi na dnu pekača vmešajo v tekočino.
- Takrat omako prelijemo skozi fino cedilo in naprej v kozico.Vanjo z metlico vmešamo mascarpone sir in jo po potrebi dosolimo in popopramo.
- Ko zavre vanjo vmešamo, premešano pirino moko skupaj s preostalo (50 ml) vodo.
- Omako zavremo, da se zgosti in postrežemo skupaj z mesom.
Na sejmu Narava-zdravje sem prejela v dar čudovit akacijev med iz čebelarstva Šauperl , in takoj sem se spomnila na peko mesa. Obožujem dodatek medu, kadar pečem meso, saj res doda neverjeten okus in lepo zapečenost. V kombinaciji z gorčico pa je preprosto “ubijalski”. Za te pečene bedrca, sva se z dragim skoraj stepla. 😉
Včeraj sem pripravila tole za kosilo, zelo je bilo dobro, definitivno bo še kdaj na jedilniku:)
Imam samo eno pripombo: v receptu nikjer ne piše celotnega časa pečenja. Čisto na vrhu sicer piše 70 minut, ampak moj piščanec je bil lepo pečen že po 50 min??
*** Trial period expired. Please subscribe to the service. Request number fd9cd872a1c23ea06acad2ab9329f30c. Antispam service cleantalk.org. ***
Mojca, to je pa tako lepo slšati. Res sem vesela da je recept uspel in navdušil. 🙂
Najlepša hvala za opozorilo. Sem dodala podatek. Sama sem jih pekla 60 minut, dodatnih 10 minut sem štela za omako, ki se pripravlja med tem ko meso “počiva”.
Prelepe praznike želim 😉
Ana
Danes sem pripravila bedrca na ta način in so res odlična. Hvala za dober recept in sigurno se bodo še znašla na našem jedilniku.