Sestavine:
- 350 gramov krompirja
- 160-200 gramov navadne moke
- 1 žlica rikote
- 1 jajce
- 1 zravnana čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke Kotanyi posušenega timijana
- Kotanyi bel poper po okusu
Postopek:
Natisni- Krompir skuhamo. Kuhanega takoj olupimo in dobro pretlačimo. Popolnoma ga ohladimo.
- Jajce z vilico dobro stepemo. Vmešamo ga v pretlačen krompir. Dodamo še sol, rikoto, timijan in poper, ter vsebino fino zmešamo.
- Vmešamo 160 gramov moke in postopoma dodajamo majhne količine moke, da dobimo testo, ki se pretirano ne prijema na prste toda je še vedno zelo mehko.
- Testo oblikujemo v večji svaljek in iz njega z namokanim nožem režemo tanke in dolge njoke.
- Njoke kuhamo v vrelem ter soljenem kropu dokler ne priplavajo na površje. Takrat jih preložimo v cedilo in takoj zmešamo z omako, ter postrežemo.