Anina kuhinja

Timijanovi dolgi njoki z belim poprom in rikoto

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 350 gramov krompirja
  • 160-200 gramov navadne moke
  • 1 žlica rikote
  • 1 jajce
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi posušenega timijana
  • Kotanyi bel poper po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Krompir skuhamo. Kuhanega takoj olupimo in dobro pretlačimo. Popolnoma ga ohladimo.
  2. Jajce z vilico dobro stepemo. Vmešamo ga v pretlačen krompir. Dodamo še sol, rikoto, timijan in poper, ter vsebino fino zmešamo.
  3. Vmešamo 160 gramov moke in postopoma dodajamo majhne količine moke, da dobimo testo, ki se pretirano ne prijema na prste toda je še vedno zelo mehko.

  4. Testo oblikujemo v večji svaljek in iz njega z namokanim nožem režemo tanke in dolge njoke.
  5. Njoke kuhamo v vrelem ter soljenem kropu dokler ne priplavajo na površje. Takrat jih preložimo v cedilo in takoj zmešamo z omako, ter postrežemo.

oglasek (1)