Popečena čebula. |
Vse sestavine v posodi. |
Ustvarjanje polpetov. |
Peka polpetov. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS PEKE: 7-8 minut
Za 5 polpetov.
– 1 mala čebula
– 2 beli štručki ( skupaj 120 g )
– 2 mali konzervi s tuno
– 1 jajce
– 1 žlica gorčice
– 1 zvrhana žlica sesekljanega peteršilja
– 1 čajna žlička soli
– ščepec popra
– 2 žlici smetane za kuhanje
– 1 zvrhana žlica naribanega sira
– 1 žlica vode
– 5-6 žlic olja
Začnemo z rezanjem čebule na čimmanjše koščke. Čebulo nato popražimo na olju da postane zlato rjave barve. Nadaljujemo z rezanjem štručk. Narežemo jih na manjše kocke, in jim dodamo tuno ( kateri odlijemo olje ), jajce, gorčico, sol, poper, peteršilj, smetano, sir, vodo, in popečeno čebulo, ter vse skupaj temeljito pretlačimo z rokami. Zmes pustimo počivati kakšnih 10 minut, da se sestavine malce prepojijo. Nato v ponvi segrejemo olje, ( poskrbite da olje prekriva celotno dno ponve ) in oblikujemo polpete debeline približno 1-1,5 cm, ter jih položimo v olje. Polpete nato pečemo kakšnih 3-4 minute na eni strani, ter jih nato obrnemo in na tej strani pečemo prav tako 3-4 minute. Pečemo jih na vročini 7 od 9, da se ne bodo prehitro zapekli. Polpete nato odložimo na krožnik obložen s papirnatimi brisačkami, da bodo vpile odvečno olje.
Dober tek!
Odličen recept! Hvala Ana 🙂
Super, sploh ni kaj 😉