Anina kuhinja

Pečen krompir s korenjem in peteršiljem

Opran in olupljen krompir in korenje, na peki papirju, na pekaču.

 

Narezan krompir in korenje z začimbami, pred peko.

 

Pečen krompir s korenjem in peteršiljem on smetanovi kumaričini omaki s česnom.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

-6  manjših krompirjev
– 4 srednje veliki korenčki
– 4 žlice olivnega olja
– 1 zvrhana čajna žlička narezanega peteršilja ( najbolje svežega )
– 1 zravnana čajna žlička soli
– ščepec popra
– mali ščepec sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo in prepolovimo, ter vsako prepolovljeno polovico razrežemo na tretjine. Korenček operemo, po potrebi odstranimo grde dele in ga narežemo na kolobarčke debeline približno 3-4 mm. Vse skupaj stresemo na pekač obložen s peki papirjem. ( s tem si le olajšamo kasnejše čiščenje pekača, ni pa papir nujen ) in dodamo narezan peteršilj, sol, poper,sladkor in olje, ter vse skupaj dobro premešamo, in položimo v ogreto pečico na 220 stopinj. Pečemo približno 30 minut – odvisno od želene zapečenosti.
Jed lahko postrežemo k raznim mesnim jedem, ali omakam.


Dober tek!