Anina kuhinja

Gratinirane testenine s koruzo

Večina sestavin na delovni površini. V posodi se topi maslo.

 

Praženje moke na maslu.

 

Narejena omaka.

 

Omaka, koruza, skuhane testenine in sir na delovni površini.

 

Sesatavine v pomaščenem pekaču.

 

Premešane testenine z omako in koruzo, ter potresene s sirom.

 

Gratinirane testenine.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 35 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 400-500 g testenin
– 150-200 g koruze iz konzerve
– 100 g naribanega mešanega sira
– 1 žlica parmezana
– 2,5 dcl mleka
– 2 žlici smetane za kuhanje
– 1 žlica masla
– polovica čajne žličke soli
– ščepec popra, muškatnega oreščka
– 2 žlici moke

OPIS PRIPRAVE:

Testenine skuhamo v soljeni vodi. ( več nasvetov za kuhanje testenin najdete tukaj ) Kuhane odcedimo.
V manjši posodi stopimo žlico masla in ji dodamo moko. Moko pražimo kakšno minutko nato pa ji dolijemo mleko in smetano za kuhanje. Zmes med rednim mešanjem zavremo da se zgosti. Zgoščeno odstavimo in ji dodamo polovico naribanega sira, sol, poper, muškatni orešček. Omako dobro zmešamo.
Kuhane testenine zvrnemo na pomaščen pekač. Nanje zlijemo omako in vsemu skupaj dodamo še koruzo. Sestavine premešamo. Čez vse potresemo preostali naribani sir in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 10-15 minut.

Dober tek!