Pečen krompirček na peki papirju. |
Pečen krompirček zraven puranjega mesa v smetanovi omaki z grahom. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
Za 2 osebi.
– 4-5 srednje velikih krompirjev
– 1-2 čajni žlički česna v prahu ( kupiti se ga da v vseh večjih supermarketih )
– dober ščep peteršilja
– ščep soli, popra
– 3-4 žlice olja
Krompir olupimo, operemo in razpolovimo. Vsako polovico nato narežemo na približno 4 koščke da nastanejo koščki debeline približno cm. Tako se bodo spekli v tako kratkem času. Krompir nato stresemo na peki papir, ga potresemo s soljo, poprom, česnom v prahu in peteršiljem ter prelijemo čezenj olje. Krompir in sestavine z rokami dobro zmešamo in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za pol ure.
Takšen krompir odlično paše k raznim omakam z mesom ali brez.