Kuhanje krompirja v soljeni vodi. |
Popečena čebula z rožmarinom na peki papirju. |
Dobro premešan, malce pokuhan krompir v pekaču. |
Pečen krompirček z naravnimi zrezki. V ozadju mešana solata s korenčkom in kalčki. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
Za 2 osebi.
– 4-5 srednje velikih krompirjev
– 1 večja vijolična čebula
– dober ščepec rožmarina
– 4 žlice sončničnega olja
– ščepec soli, popra, sladkorja
Krompir olupimo, umijemo in narežemo na četrtine. Položimo ga posodo, ter ga zalijemo z vodo in solimo. Kuhamo ga 10-15 minut in ga nato odcedimo.
Medtem ko ga kuhamo, na drobne koščke narežemo čebulo. V ponvi segrejemo olje in mu dodamo narezano čebulo. Čebulo pražimo dokler se lepo ne spusti, nato jo solimo, popopramo in čisto malo posladkamo.
Pekač obložimo s peki papirjem ( ter si tako olajšamo kasnejše pomivanje pekača ), ter po njem potresemo popečeno čebulo in ji dodamo rožmarin. V vse to stresemo odcejen krompir in vse dobro premešamo. Pekač položimo v segreto pečico na 220 za 40-45 minut. Po kakšnih 20 minutah ga malce premešajte.
Zraven se odlično priležejo razne omake s piščančjim mesom, ali pa kar naravni puranji zrezki, ter kakšna solata.