Sestavine v električnem mešalniku. |
Narejena zmes za polpete. |
Narejeni surovi polpeti na pooljenem pekaču. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
Za 15-20 manjših polpetov.
– 300 g kuhane/pečene svinjine ( recimo od ostankov svinjske pečenke )
– 3 jajca
– 1 zajemalka jušne osnove
– 2 zravnani žlici kisle smetane
– dober ščep peteršilja
– 2 stroka česna
– 2 kosa kruha
– 3 pesti drobtin
– dober ščep soli, popra
Vse sestavine stresemo zlijemo v električni mešalnik in jih dobro zmiksamo da nastane zelo gosta pašta. To nato za kakšnih 10-15 minut položimo v hladilnik. ( če se vam mudi, lahko ta del preskočite ).
Pečico nato segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in ga naoljimo saj bo tako skorjica na polpetih bolj hrustljava.
Polpete nato oblikujemo in polagamo na pomaščen peki papir. Takšne položimo v segreto pečico za dobrih 20 minut in postrežemo.
Zraven lahko postrežemo razne solate ali krompirjeve jedi.