Anina kuhinja

Pečeni svinjski polpeti s kislo smetano

Sestavine v električnem mešalniku.

Narejena zmes za polpete.

Narejeni surovi polpeti na pooljenem pekaču.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 40 minut

Za 15-20 manjših polpetov.

SESTAVINE:

– 300 g kuhane/pečene svinjine ( recimo od ostankov svinjske pečenke )
– 3 jajca
– 1 zajemalka jušne osnove
– 2 zravnani žlici kisle smetane
– dober ščep peteršilja
– 2 stroka česna
– 2 kosa kruha
– 3 pesti drobtin
– dober ščep soli, popra

OPIS PRIPRAVE:

   Vse sestavine stresemo zlijemo v električni mešalnik in jih dobro zmiksamo da nastane zelo gosta pašta. To nato za kakšnih 10-15 minut položimo v hladilnik. ( če se vam mudi, lahko ta del preskočite ).
  Pečico nato segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in ga naoljimo saj bo tako skorjica na polpetih bolj hrustljava.
   Polpete nato oblikujemo in polagamo na pomaščen peki papir. Takšne položimo v segreto pečico za dobrih 20 minut in postrežemo.
   Zraven lahko postrežemo razne solate ali krompirjeve jedi.

Dober tek!