Anina kuhinja

Tržaška omaka

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 1 glavica česna – 1 pest peteršilja – 5-6 žlic olivnega olja OPIS PRIPRAVE: Česen in peteršilj narežem na čim manjše koščke. V posodo zlijemo olje in mu dodamo narezan česen in peteršilj. Vse skupaj malce popečemo. Ne smemo popečti toliko da bi česen…

Preberi več

Ocvrti hrustljavi oslič

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: ščepec soli in popra olje za cvrtje 1 žlica moke 1 file osliča OPIS PRIPRAVE: File osliča posolimo in popopramo. Premažemo ga z moko. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo najprej na eni strani kakšne 2-3 minutke. Nato pa še na drugi. Postrežemo ga…

Preberi več

Hladna testeninska solata s tuno in pečeno papriko

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 100 g špagetov – 2 večji pečeni rdeči papriki – ena mala konzerva koruze – 1 mala konzerva tune – ščepec soli in popra – 1 zvrhana žlica majoneze OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo, odcedimo in ohladimo. Vloženo pečeno papriko ali še boljše domačo pečeno…

Preberi več

Smetanova omaka z lososom in porom

Praženje pora in lososa.   Dodajanje smetane.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: –  1/2 srednje velikega lososovega fileja –  1/2 manjšega pora – 100-150 ml smetane za kuhanje – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Losos narežemo na kocke debeline približno enega centimetra. Por razdelimo na četrtine in razrežemo…

Preberi več

Tortiljini zvitki s tuno in kislo smetano

Tuna in kisla smetana. Tunina paštetka. Nadevana tortilja. Zrolana nadevana tortilja. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 polnjeno tortiljo. Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 pšenična tortilja – 4-5 listov zelene solate – 1 večja konzerva tune – 2 žlice kisle smetane – 1-2 žlici naribanega sira OPIS PRIPRAVE:    Tuno odcedimo in…

Preberi več