Anina kuhinja

Hladna testeninska solata s tuno in pečeno papriko

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 100 g špagetov – 2 večji pečeni rdeči papriki – ena mala konzerva koruze – 1 mala konzerva tune – ščepec soli in popra – 1 zvrhana žlica majoneze OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo, odcedimo in ohladimo. Vloženo pečeno papriko ali še boljše domačo pečeno…

Preberi več

Smetanova omaka z lososom in porom

Praženje pora in lososa.   Dodajanje smetane.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: –  1/2 srednje velikega lososovega fileja –  1/2 manjšega pora – 100-150 ml smetane za kuhanje – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Losos narežemo na kocke debeline približno enega centimetra. Por razdelimo na četrtine in razrežemo…

Preberi več

Tortiljini zvitki s tuno in kislo smetano

Tuna in kisla smetana. Tunina paštetka. Nadevana tortilja. Zrolana nadevana tortilja. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 polnjeno tortiljo. Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 pšenična tortilja – 4-5 listov zelene solate – 1 večja konzerva tune – 2 žlice kisle smetane – 1-2 žlici naribanega sira OPIS PRIPRAVE:    Tuno odcedimo in…

Preberi več

Pečena hrustljava postrv

Soljena in popoprana fileja.   Peka filejev.     Pečena hrustljava postrv s tržaško omako. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 2 večja postrvina fileja – 3-4 žlice moke – dober ščep soli in popra – 1-2 dcl olja OPIS PRIPRAVE: Postrv posolimo in popopramo. Povaljamo jo po moki, ali…

Preberi več

Testenine v paradižnikovi omaki z lososom in porom

Por in čebula med praženjem.   Dodan losos.   Končana omaka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 1-2 osebi. SESTAVINE: –  polovica manjšega lososovega fileja – 150 ml pelatov – polovica čebule – polovica manjšega pora – ščepec soli in popra, peteršilja – 2 stroka česna – 1 čajna žlička paradižnikove mezge –…

Preberi več