Soljena in popoprana fileja. Peka filejev. Pečena hrustljava postrv s tržaško omako. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 2 večja postrvina fileja – 3-4 žlice moke – dober ščep soli in popra – 1-2 dcl olja OPIS PRIPRAVE: Postrv posolimo in popopramo. Povaljamo jo po moki, ali…
Testenine v paradižnikovi omaki z lososom in porom
Por in čebula med praženjem. Dodan losos. Končana omaka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 1-2 osebi. SESTAVINE: – polovica manjšega lososovega fileja – 150 ml pelatov – polovica čebule – polovica manjšega pora – ščepec soli in popra, peteršilja – 2 stroka česna – 1 čajna žlička paradižnikove mezge –…
Sendvič s tuno, majonezo in zelenjavo
Premazani polovički štručke z majonezo. Obložen spodnji del štručke s solato in tuno. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 1 sendvič. SESTAVINE: – 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj) – 1 manjša konzerva tune v olivnem olju – 1 list zelene solate – polovica srednje velikega…
Bučke obložene s tuno, sirom in hrenovkami
Bučke obložene s tuno. Bučke obložene s tuno in sirom pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 hrenovki – 1 mala cukini bučka – 1 mala konzerva tunine – 1 pest naribanega sira za gratiniranje – ščep soli, popra – olje OPIS…
Tunin namaz s česnom in baziliko
Narezan česen in bazilika. Popečen česen in bazilika. Tuna jajce in popečen česen in bazilika v posodi. Vse sestavine za namaz. Končan namaz. Nepečeni obloženi kruhki na peki papirju. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 – 15 minut ČAS PEKE: 10 minut Za približno 15-20 namazanih kruhkov. SESTAVINE: – 2…
Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo
V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula. V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk ) Narezan del hobotnice. Narezane vse sestavine razen peteršilja. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…
Tunini polpeti z gorčico
Popečena čebula. Vse sestavine v posodi. Ustvarjanje polpetov. Peka polpetov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 7-8 minut Za 5 polpetov. SESTAVINE: – 1 mala čebula – 2 beli štručki ( skupaj 120 g ) – 2 mali konzervi s tuno – 1 jajce – 1 žlica gorčice –…
Gratinirane palačinke s tuninim nadevom
Zmes za palačinke. Spečene palačinke in tunin nadev. Nadevana palačinka. Zložene palačinke na pomaščenem pekaču. Polivka. Prelite palačinke z polovko pred peko. Še zadnji dodatek sira. Pečena prepolovljena gratinirana palačinka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 5 gratiniranih palačink. SESTAVINE za palačinke: – 0,25 litra mleka –…
Špinačna rolada z lososom in šunko
Soljen krop desno. Zmrznjena špinača levo. Odtajana špinaša, nariban sir in stepena jajca. Surova zmes na pekaču. Pečena zmes med hlajenjem. Ohlajena zmes premazan s sirnimi namazi. Levo zeliščni sirni namaz, desno navadni. Levo šunka na zeliščnem sirnem namazu, desno prekajen losos na navadnem sirnem namazu. Ohlajena zvita rolada. Levo špinačna rolada s šunko, desno…
Mešana solata s tuno, mladim sirom in kalčki
Bistvene sestavine na delovni površini. Pripravljena solata na krožniku. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 paradižnik– 1/5 zelene solate– 1 mala konzerva tune– 1/2 kozerve vloženih kalčkov– 1/2 rdeče paprike– mladi sir ( količina po želji )– 2 žlici jabolčnega kisa– 2-3 žlice olivnega olja– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:…