Sestavine:
Sestavine za solato:
4-5 manjših mladih krompirjev s tanko lupino
2 tunini Rio Mare Natura
4-6 špargljev
1 mehko kuhano jajce
1/2 manjše rdeče čebule
ščepec črnega popra
Sestavine za polivko:
šopek svežega drobnjaka
3 žlice pinjol
2-3 žlice oljčnega olja
5-7 žlic kisa
1/2 -2/3 čajne žličke soli
Postopek:
NatisniMladi krompir skuhamo do mehkega. Zadnjih 5 minut dodamo v vrelo vodo še šparglje.
Jajce prav tako skuhamo do mehkega. Vse sestavine za polivko fino zmiksamo.
Na solatni krožnik dodamo topel razpolovljen krompir z lupino, grobo narezane šparglje. Čez sestavine dodamo tunino in drobno narezano čebulo na polkolobarje.
Na vrh dodamo razpolovljeno mehko kuhano jajce, ga posolimo in popopramo. Solato prelijemo z drobnjakovo polivko.
Topla krompirjeva solata s tunino, šparglji in mehko kuhanim jajcem je super ideja za okusno kosilo.
Je tudi odlična priloga za piknike, ki so trenutno v polnem zamahu in razna takšna in drugačna praznovanja. S tunino Natura, ki je shranjena le v kapljici vode, pa je solata še bolj lahka in zdrava.
Mi smo jo zadnjič vzeli kar s seboj na izlet, ko smo se odpravili s fanti na pohod do bližnjega gradu. Vmes se je v nahrbtniku fino pretresla, okusi so se odlično povezali in v trenutku jo je zmanjkalo ko smo odprli pokrov. Nad njo sta bila navdušena tudi malčka, kar je vedno zmaga. 😉