Sestavine:
- 3 konzerve tunine v olivnem olju
- 2 manjši jajci
- manjši šopek svežega drobnjaka
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 žlica kisle smetane
- bel poper po okusu
- 1 šalotka
- olje za peko
- 6-10 žlic brezglutenskih Schaer drobtin
Postopek:
Natisni- Šalotko drobno narežemo in popražimo na ponvi, da se spusti. Takšno ohladimo.
- Tuni odlijemo olje in jo fino pretlačimo. Dodamo ji z vilico stepena jajca, drobno narezan drobnjak, ohlajeno praženo šalotko, poper, sol in kislo smetano. Vsebino premešamo.
- V zmes dodamo toliko žlic drobtin, da lahko iz zmesi oblikujemo polpet in se lepo drži skupaj.
Iz pripravljene zmesi oblikujemo polpete in jih za 10-15 minut postavimo v hladilnik. (lahko tudi za uro-dve) V ponev prilijemo toliko olje da pokrije dno. Na srednji temperaturi pražimo polpete 2-3 minute na eni in dve do tri minute na drugi strani. Ko so zlato rjavi, jih odložimo na papirnate brisačke in odcedimo odvečno olje. - Zraven polpetov postrežemo kislo smetano.