Anina kuhinja

Surlice v smetanovi omaki s piščančjim mesom

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

300-350 gramov testenin – recept za domače surlice najdete tukaj
1 zvrhana čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
ščepec Kotanyi belega popra
ščepec Kotanyi muškatnega oreščka
250 ml sladke smetane
2 žlici kremnega sira
250 gramov piščančjega mesa
1/3-1/2 čajne žličke soli – po okusu
3 žlice sveže naribanega parmezana

Postopek:

Natisni

V majhno skodelico dodamo zrnasti česen in mu dodamo samo toliko vode, da ga navlažimo. Piščančje meso narežemo na manjše koščke.

V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popečemo meso. Dodamo česen in ko zadiši, prilijemo 2-3 dcl vode. Solimo, popramo in zapremo s pokrovko. Na nizkem ognju počasi kuhamo 15 minut.

Zadnjih nekaj minut skuhamo tesetnine v soljenem vrelem kropu.

Preden se skuhajo zaključimo omako.

V ponev dodamo smetano, kremni sir, muškatni orešček in parmezan. Premešamo in zavremo, ter v omako vmešamo kuhane testenine. Po okusu dosolimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.