Sestavine:
300-350 gramov testenin – recept za domače surlice najdete tukaj
1 zvrhana čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
ščepec Kotanyi belega popra
ščepec Kotanyi muškatnega oreščka
250 ml sladke smetane
2 žlici kremnega sira
250 gramov piščančjega mesa
1/3-1/2 čajne žličke soli – po okusu
3 žlice sveže naribanega parmezana
Postopek:
NatisniV majhno skodelico dodamo zrnasti česen in mu dodamo samo toliko vode, da ga navlažimo. Piščančje meso narežemo na manjše koščke.
V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popečemo meso. Dodamo česen in ko zadiši, prilijemo 2-3 dcl vode. Solimo, popramo in zapremo s pokrovko. Na nizkem ognju počasi kuhamo 15 minut.
Zadnjih nekaj minut skuhamo tesetnine v soljenem vrelem kropu.
Preden se skuhajo zaključimo omako.
V ponev dodamo smetano, kremni sir, muškatni orešček in parmezan. Premešamo in zavremo, ter v omako vmešamo kuhane testenine. Po okusu dosolimo.