Sestavine:
170 gramov Malinca ješprena
4 korenji
2 stroka česna
1 kranjska klobasa
1 jajce
4 žlice Malinca pirine bele moke
2 žlici Malinca ajdove moke
1 zravnana čajna žlička soli
manjši šopek iz svežega peteršilja in drobnjaka
poper po okusu
Postopek:
NatisniJešprenj operemo in dodamo v skledo. Klobaso kuhamo v kropu 5 minut, nato jo olupimo, narežemo in dodamo v skledo.
Dodamo še narezano korenje in stroka česna, ter šopek zelišč in 2/3 čajne žličke soli, ter poper po okusu. Zalijemo z 1,5 litra hladne vode.
Pripeljemo do vretja, nato pa vročino zmanjšamo in kuhamo 40 minut.
Zadnjih deset minut stepemo jajce, mu dodamo preostalo sol in moko. Mešamo da dobimo lepjivo testo. Pustimo ga stati 5 minut, nato pa ga s čajno žličko jemljemo in dodajamo k ričetu.
Žličnike kuhamo nekih 5 -10 minut, oziroma do željene mehkobe.
Ričet po okusu dosolimo in postrežemo.