Sestavine:
300-350 gramov Schaer brezglutenskih špagetov – ali klasičnih
3 večje rdeče paprike
400 gramov piščančjega mesa
2 čebuli
3 stroki česna
1 feferon ali čili
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 čajna žlička naribanega ingverja – ali 1/3 čajne žličke suhega mletega ingverja
4 žlice sladko kisle omake
3 žlice paradižnikovih pelatov
2-3 žlice svetle sojine omake
2-3 žlice sezamovega ali oljčnega olja
4 jajca
Postopek:
NatisniČesen, feferon in ingver na drobno naribamo. Čebulo, piščančje meso in papriko narežemo na manjše koščke.
Na žlici sezamovega olja najprej popražimo ingver, česen in feferon. Ko zadišijo dodamo papriko in čebulo. Pražimo minutko, dve, nato pa dodamo piščančje meso. Dodamo sladko kislo omako, pelate, sol, sojino omako in pražimo da se ponekod zelenjava obarva, nato pa zalijemo z dcl vode in odkrito kuhamo za čas kuhanja testenin.
Testenine skuhamo v soljenem kropu dve minuti manj kot je predpisano. Odcejene vmešamo v omako in jih pražimo da tekočina izhlapi se ponekod rjavkasto zapečejo.
Med praženjem stepemo jajca, jih malo posolimo in jih na preostalem sezamovem olju popečemo na ponvi.
Serviramo jih čez popražene špagete.