Sestavine:
Sestavine:
500 gramov piščančjih prsi
2 jajci
6-7 žlic moke
10 žlic drobtin
3/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke česna v prahu
+
olivno olje v spreju
Sestavine za omako:
60 gramov vode
140 gramov rjavega sladkorja
1-2 žlici jabolčnega kisa – po okusu dodaj še eno
3 žlice kečapa
5 žlic kislo pekoče omake
čilijeva omaka po okusu – sama sem dala 1 čajno žličko
Postopek:
NatisniPiščančje meso narežemo na manjše rezine. Povaljamo ga po soli in česnu.
Meso pustimo stati nekih 15-20 minut.
Drobtine stresemo na krožnik. V drug krožnik dodamo moko. V zadnjega dodamo jajca in jih z vilico stepemo.
Pekač obložimo s paprijem za peko in ga posprejamo z olivnim oljem.
Meso najprej povaljamo po moki, nato jajcu in nazadnje v drobtinah. Vse koščke mesa razporedimo po papirju za peko in posprejamo z olivnim oljem.
Pečemo v segreti pečici na 220 stopinj z vključeno paro na drugi stopnji. Če opcije pare nimamo na dno dodamo skledo z vodo. Pečemo 18-20 minut, da se lepo zlato obarvajo.
Med peko pripravimo omako. Vse sestavine dodamo v kozico in vremo 5-7 minut. Odstavimo.
Pečene piščančje kose pomočimo in povaljamo po omaki.
Postrežemo z drobno narezanim drobnjakom ali stebli mlade čebule.
Sticky fingerse sem pripravljala s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice , ki je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro in je jed bolj sočna, ali pa jed popolnoma skuham v sopari.
Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.