Anina kuhinja

Nachosi z mletim mesom, paradižnikom in avokadom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 2x 10 minut

Količina: za pekač premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine:
300 gramov mletega mesa
1 večja čebula
2 stroka česna
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke suhega origana
čili v prahu – opcijsko
1/3 čajne žličke soli
vrečka tortilja čipsa
1 polna pest naribanega čedar sira
1 polna pest naribane mocarele
1 večji paradižnik
1 avokado
vejica peteršilja

Opcijsko:
nacho omaka
kisla smetana
guacamole

Postopek:

Natisni

Mleto meso in drobno narezano čebulo dodamo v segreto ponev. Če uporabljate Tefalovo ponev je ta ravno prav segreta ko se Thermo-spot na sredini obarva rdeče. Prav tako pri njeni uporabi ne potrebujete dodajati dodatne maščobe za praženje mesa in čebule.

Mesu in čebuli dodamo ščepec soli in pražimo da se ponekod zlato rjavo obarvata. Dodamo origano, sladko papriko, čili, drobno narezan česen in pražimo še minutko. Nato vsebino prestavimo na krožnik.

Paradižnik narežemo na manjše koščke. Oba sira premešamo.

V ponev dodamo sloj čipsa, česenj polovico mesne zmesi, polovico paradižnika in sirov. Ponovimo. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za nekih 10 minut, da se sir stopi in čips malce zapeče.

Čez nachose dodamo narezan avokado, potresemo peteršilj. Za zraven dodamo nacho omako, kislo smetano ali guacamole.

Nachose z mletim mesom, paradižnikom in avokadom sem pripravljala v dveh vrhunskih Tefalovih ponvah iz linije Unlimited Ingenio.

Vse njihove ponve imajo seveda dobro poznan priročen indikator temperature, ki se obarva rdeče, ko je posoda dovolj segreta, da lahko začnete s pripravo.

Ponve so prav tako iz okolju in zdravju prijaznih materialov in z neprimerljivo neoprijemljivo odporno oblogo, ki naredi kuhanje z njimi še posebej čudovito. Za vse, ki vas na to temo zanima več, pripenjam povezavo tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.