Sestavine:
Sestavine:
2 manjši cukini bučki
1/3 čajne žličke soli
4 večje rezine šunke
4-6 večjih rezin sira (gavda, edamec)
16 čajnih žličk Ponti omake Pesto rosso ali Ponti pesta alla genovesse
2 jajci
4-5 žlic moke
7-8 žlic drobtin
4 palčke za ražnjiče
Postopek:
NatisniCukini bučkam odrežemo krajna dela. Na mandolino jih po celi dolžini naribamo. Malo posolimo in pustimo stati 5-10 minut da se omehčajo.
V tri krožnike pripravimo sestavine za paniranje. V enem stepemo jajci. v drugega dodamo drobtine, v tretjega moko.
Vsak del na tanko namažemo z izbranim pestom. Dodamo šunko in sir in zvijemo. Najprej povaljamo po moki, nato jajcu, nazadnje po drobtinah. Napičimo na palčko za ražnjič. Ponavljamo da so na eno palčki 4 zvite bučke.
Take polagamo na papir za peko na pekač od pečice.
Ko so vsi ražnjiči pripravljeni, jih z oljem v spreju posprejamo. Če tega nimamo na ražnjiče dodamo tanke koščke masla.
Položimo v segreto pečico na 220 stopinj na zgornjo tretjino za 15-18 minut.
Takoj postrežemo.
Več receptov najdete tukaj.