Sestavine:
Sestavine za testo:
750 gramov moke
450 ml polnomastnega mleka
1 žlica masla
2 vrečki suhega kvasa
15 gramov soli
1 žlica sladkorja
Ostale sestavine:
16 hrenovk
10 čajnih žličk kremnega namaza
1 pest naribanega topljivega sira (mocarela, edamec, gavda)
suhi origano po okusu
+
jajce + 3 žlice vode za premaz
Postopek:
NatisniMleko segrejemo in mu dodamo maslo in sladkor. Mešamo da se maslo in sladkor stopita.
V skledo presejemo moko. Vmešamo sol in kvas. Nato vmešamo toplo mleko in maslo. Gnetemo 20 minut, nato pa pokrijemo in vzhajamo 1 uro.
Hrenovke operemo, osušimo in razpolovimo. Obod torte namastimo in ga položimo na namaščen papi za peko.
Testo zvaljamo v pravokotnik. Režemo trakove ki so malce nižji od hrenovk. Trakove premažemo s kremnim sirom, potresemo z naribanim sirom in origanom. Polovice hrenovk polagamo na trak testa, ter zvijemo v testo. Zvijemo ravno toliko da gre testo okrog hrenovke in ga s prsti lahko stisnem skupaj. Tam testo odrežemo za novo hrenovko. Zvito hrenovko pa odložimo v namaščen obod pekača. Ponavljamo da je pekač poln. Med hrenovkami je lahko malce prostora – pol centimetra.
Takšne pustimo vzhajato 20 minut, nato pa jih premažemo s stepenim jajcem.
Položimo v segreto pečico na 220 stopinj na zgornjo tretjino za približno 25-30 minut, da se zgornji del testa lepo obarva. Če imate parno pečico vklopite med peko funkcijo pare.
Pečene hrenovke postrežemo zraven različnih pomak.
Torto iz hrenovk v srajčki sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota Optimum in Boscheve kombinirane parne pečice.