Sestavine:
Sestavine:
500 gramov telečjih ali govejih jetrc
1 večja rumena čebula
2 rdeči papriki (ali baburi)
2 stroka česna
1/3 čajne žličke suhega majarona ali dve vejic svežega
3-4 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja lovorjevega lista ali 1 lovorjev list
1/3 čajne žličke soli oziroma po okusu
1/4 čajne žličke belega popra – oz. po okusu
100 ml goveje jušne osnove ali vode
2 žlici sladke smetane
1 žlica mascarpone sira
2-3 žlice limoninega soka
Za postrežbo:
kruh
testenine
pire krompir
polenta
Postopek:
NatisniČebulo in česen narežemo na drobno. Papriko narežemo na poljubno velike koščke. Jetrca narežemo na majhne koščke.
V ponvi segrejemo malce olja. Dodamo čebulo in jo posolimo. Pražimo jo da se spusti. Takrat dodamo papriko in pražimo da se ponekod malce zlato rjavkasto obarva. Dodamo česen in jetrca. Pražimo minutko, nato prilijemo tekočino, dodamo lovorjevo olje, majaron, smetano, poper in kuhamo nekaj minut.
Odstavimo in vmešamo sol, mascarpone sir in limonin sok. Sol vmešamo na koncu da ostanejo jetrca bolj mehka.
Postrežemo zraven izbrane priloge.
Poletna jetrca v omaki z rdečo papriko sem pripravljala z Aromatrip eteričnim oljem lovorjevega lista, ki je esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olje je tako primerni za uporabo v aromaterapiji, za aromo v kozmetiki in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.
Poleg omenjenih eteričnih olj najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.