AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Piščančji zrezki na kremnem stročjem fižolu

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za piščančje zrezke:
6-8 zrezkov
2 dcl navadnega jogurta
6-8 žlic moke
8 žlic koruznih ali drugih izbranih drobtin
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega česna v prahu
1/4 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu

Ostale sestavine:
1 skleda kuhanega stročjega fižola

250 ml grškega jogurta
50-70 ml navadnega tekočega jogurta
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega česna v prahu
Kotanyi čili v prahu po okusu
majhen šopek svežega drobnjaka
1/4 čajne žličke sladkorja

Postopek:

Natisni

Meso začinimo s soljo, česnom in sladko papriko v prahu. V en krožnik dodamo moko, v drugega jogurt, v tretjega drobtine in najprej povaljamo meso po moki, nato jogurtu in nazadnje v drobtine. Položimo na papir za peko in posprejamo z oljem v spreju ali položimo nekaj tankih koščkov masla na vrh. Nato pa položimo naprej v segreto pečico na 200 stopinj za 10-12 minut.

Vmes v posodici zmešamo vse sestavine za kremo – jogurta, česen, drobno narezan drobnjak, sol, sladkor in čili.

Serviramo lahko kot prikazujejo slike, lahko pa fižol zmešate s kremo in ga postrežete zraven pečenih zrezkov.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.