Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

V pečici pečena poletna rižota

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
250 gramov arborio riža
2 papriki baburi
400 gramov piščančjega mesa (prsi ali stegna brez kosti in kože)
1 večja rumena čebula
2-3 paradižniki ali pest češnjevih paradižnikov
300 ml paradižnikovih vloženih pelatov + 1,5 čajne žličke sladkorja
500 ml jušne osnove ali vode
2 vejici peteršilja
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke česna v prahu ali 2 stroka svežega (drobno narezanega)
1 čajna žlička soli
2 žlici mascarpone sira ali kremnega sira
2 žlici parmezana

Postopek:

Natisni

Čebulo, papriko, paradižnik in piščančje meso narežemo. V juho ali vročo vodo zmešamo sol, peteršilj, sladko papriko, česen. K pelatom vmešamo sladkor.

Pekač malo namastimo z oljem. Dodamo riž in vso pripravljeno zelenjavo in meso. Dodamo pelate in na sredino sir in parmezan. Na koncu vse zalijemo s pripravljeno juho.

Položimo v segreto pečico z dodano paro na 180 stopinj za 45 minut. Premešamo in postrežemo.

Rižoto sem pripravljala s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice, ki je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro, ali pa jed popolnoma skuham v sopari.

Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.