Anina kuhinja

Piščančje bombice s sezamom in sirom

Meso z dodanimi sestavinami za marinado.

 

Moka  s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico.

 

Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku.

 

Zgneteno testo.

 

Testo po vzhajanju.

 

Pečeno meso in nariban sir.

 

Razdeljeno testo.

 

Nadevan en delček testa.

 

Oblikovanje bombice.
Pritiskanje testa ob spodnji del.

 

Oblikovanje bombice z rokami.

 

Mazanje bombic z rumenjakom.

 

Nepečene končane bombice.

 

 

ZAHTEVNOST:  2/5
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure

Za 9 bombic. Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 470-480 g moke
– 200-250 g piščančjega mesa
– 3,2 dcl mleka
– 2/3 kocke kvasa
– 1,5 zvrhane žličke soli
– 4 žlice olja
– ščepec sladkorja
– 3 pesti naribanega sira
– 3 žlice sezamovih semen
– ščepec paprike v prahu, soli, popra za marinado
– margarina za premazati pekač
– 1 rumenjak

OPIS PRIPRAVE:

Mleko pogrejemo da je toplo in mu dodamo malce sladkorja in kvas. Posodico pokrijemo in počakamo da kvas vzhaja. Med tem v večjo posodo stresemo moko in na sredini oblikujemo jamico. Ob robu natresemo sol in polijemo olje. V sredino nato s kuhalnico nežno vmešamo vzhajan kvas – mešamo od znotraj proti ven in s tem preprečimo stik kvasa s soljo. Vse sestavine dobro premešamo in nato vse skupaj stresemo na kuhinjsko površino kjer testo zgnetemo. Zgneteno testo položimo nazaj v pomokano posodo, ga malce pomokamo in pokrijemo, ter pustimo vzhajati kakšne pol ure.
Med tem časom meso razrežemo na manjše kocke in mu dodamo 2 žlici sezama, ščep paprike v prahu, sol, poper, malce sladkorja, in kakšno žličko olja. Vse skupaj premešamo in pustimo meso v marinadi kakšne pol ure.Po tem času meso popečemo na ponvi in odstranimo v posodico.
Vzhajano testo razdelimo na 9 delov. Vsak del posebej z rokami oblikujemo v krogec debeline približno 3 milimetre. V sredino mu položimo kakšne štiri koščke mesa in zvrhano čajno žličko sira. Ob robovih ga s prsti malce pomočimo z vodo in eno stran krogca potisnemo čez nadev in dobro pritrdimo. Vse skupaj nato s pestjo oblikujemo v hlebček. Vmes med oblikovanjem roke malce pomočimo v toplo vodo da se testo lepše sprime skupaj. Takšne hlebčke polagamo v dobro pomaščen pekač. Na koncu jih premažemo z rumenjakom, ki smo mu dodali majhen ščepec sladkorja. Čez hlebčke potresemo sir in sezam in jih položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-25 minut – odvisno od željene zapečenosti.

Postrežemo jih zraven raznih solat.

Dober tek!

Komentarji

  1. Tale recept vsake tolk časa nardim, ker mi je res super 🙂 včasih vse skupaj obrnem malo bolj mehiško in dodam salsa omako ali pa nacho sir 🙂
    lp, marša

Komentarja ni mogoče oddati.