Oblikovano testo v krog. |
Dodan nariban sir. |
Oblikovana bombica. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
Za 2 osebi. Za 2-3 bombice.
SESTAVINE:
– 240-250 g moke
– 1,6 dcl mleka
– dober šepec soli
– ščepec sladkorja
– 1/3 kocke kvasa
– 3-4 žlice olja
– 1-2 pesti sira
– 1 jajce
OPIS PRIPRAVE:
Moko stresemo na kuhinjsko površino. Ob robu potresemo sol in prilijemo olje. V kozarec prilijemo toplo vodo. Vodi dodamo sladkor in kvas. Kozarec pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5-10 minut.
Vodo s kvasom nato prilijemo v sredino moke in jo vmešamo. Testo zgnetemo in razdelimo na dva ali tri dele – odvisno od željene velikosti bombic. Vsak del razvaljamo (ali oblikujem s prsti) v obliko kroga, debeline približno 3 mm. Vsak krog nadevamo z nekaj žlicami naribanega sira. Poskrbimo da ne potresemo sira čisto po robu, temveč ga potresemo bolj ali manj na sredino. Z rokami nato zvijemo testo čez sir in ga tam dbro pritrdimo, da ta kasneje med peko na bo stekel ven, in z rokami oblikujemo bombico. Po vrhu jo premažemo z žvrkljanim jajcem in potresemo s sirom.
Bombice položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšne 25 minut.
Dober tek!
Oooo njam, jaz imam ful rada take prigrizke!
No super. 🙂 Sem vesela, da ti je všeč!
Nekaj podobnega ima v svoji ponudbi pekarna Pečjak. Mislim da se jim reče "sirovi polpetki". Sem že razmišljala kako bi jih sama pripravila, tako da hvala za recept :))
A res? Nisem vedela. Ne vem če so enake, bi morala najprej njihove sprobati, vendar so res dobre, tako da ti ne bo žal, če jih boš probala speči sama. 🙂