Sestavine:
Sestavine za toast kruh:
500 gramov svetle pirine moke (ali navadne ali črne) – lahko tudi (250 gramov polnozrnate in 250 gramov navadne)
250-280 ml tople vode
1/2 kocke svežega kvasa ali vrečka suhega
1 zravnana čajna žlička soli
1 čajna žlička medu ali sladkorja
Sestavine za sendvič:
2 kosa toast kruha
1x 80 gramov Rio Mare tunine Natura ali Leggero
1 žlica majoneze ali kremnega sira ali kisle smetane
2 kisli kumarici ( ali ena vložena paprika)
1 kuhano jajce
Opcijsko za sendvič:
zelena solata, regrat, motovilec
Postopek:
NatisniMoko, sol in suh kvas zmešamo. Toplo vodo zmešamo z medom in zlijemo k moki. Zmešamo in pregnetemo. Pustimo počivati eno uro, nato pa oblikujemo hlebček in ga položimo v namaščen pekač za toast. Če pekača nimate lahko kruh spečete tudi samo na pekaču od pečice.
Oblikovan hlebček pustimo vzhajati pol ure nato pa ga pečemo v segreti pečici na 220 stopinj, 30-35 minut. V kolikor se skorja že med peko lepo rjavo obarva kruh pokrijemo z aluminijasto folijo, da se ne bi skoraj zapekla preveč.
Pečen kruh ohladimo, nato pa odrežemo dva kosa.
Oba kosa premažemo z majonezo ali alternatico. Kuhano jajce zrežemo na kolobarje. Kumarici zrežemo na tanjše koščke. Na spodnji del kruha najprej razporedimo tunino, nato kumarice, nato pa še jajce.
V kolikor vam paše in imate na voljo, dodajte še solato.