Sestavine:
2 večja kosa črnega kruha
2x Rio Mare tunina v oljčnem olju s pekočo papriko
5 češnjevih paradižnikov
2 žlici kremnega sira
1 polna čajna žlička kisle smetane
20-30 gramov avokada
1/3 stroka česna
suh origanove kroglice ali klasičen suh origano
sol po okusu
1x pol cm debela rezina sira
Postopek:
NatisniZ modelčkom za piškote v obliki malih srčkov izrežemo sir, da dobimo sirove srčke. Iz kruha izrežemo kroge.
Češnjeve paradižnike narežemo na drobno. Avokado narežemo na tanke rezine, česen naribamo. Kruhke na tanko premažemo s kislo smetano in na polovico razporedimo narezan paradižnik, na drugo polovico kruhkov pa položimo avokado. Kremni sir, tunino, sol in origano grobo premešamo, le toliko da se sestavine držijo skupaj.
Nadev nadevamo na kruhke in na vrh postavimo sirov srček zaboden v zobotrebec in potresemo še nekaj origanovih kroglic.