Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Mlečni kruh banane

Čas priprave: 25 minut + vzhajanje

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 8 manjših banan

Sestavine:

750-780 gramov bele moke (ali pirine)
70 gramov masla sobne temperature (ali margarine)
3 rumenjaki
1 polna čajna žlička soli
400 ml mleka
2/3 kocke Fala kvasa
1 čajna žlička sladkorja ali medu
1 rumanjeka + 1-2 žlici vode

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko segrejemo do toplega in ga osladkamo. Vanj nadrobimo kvas in ga pustimo stati 5-10 minut.

V moko vlijemo vzhajan kvas. Malo premešamo in dodamo sol, nato pa še maslo in jajca. Gnetemo 10 minut, nato pa testo pustimo vzhajati 1 uro.

Testo razdelimo na 8-9 delov in vsak del oblikujemo v hlebček, nato pa ga z rokami povaljamo v obliko banane in jo na robu priščipnemo. (ta del poljubno lahko izpustite)

Banane razporedimo skupaj na pekač obložen s papirjem za peko. Pustimo jih vzhajati 30 minut, nato pa jih premažemo z mešanico rumenjaka in vode.

Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj za 10 minut, nato pa temperaturo znižamo na 180 in pečemo še nekih 15-20 minut.

Pečene pokrijemo z vlažno krpo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.