Zaradi kolektivnega dopusta, bodo vsa naročila, oddana po 6.7.2020 v dostavo predana po 29.7.2020. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Ocvirkovi pečeni flancati

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 20

Sestavine:

700 gramov bele moke
1/2 čajne žličke soli
1 žlica sladkorja
1 Fala kocka kvasa ali 2 vrečki Fala suhega kvasa (postopek priprave je enak v obeh primerih)
1 Fala kislo testo – opcijsko
350 ml mleka
2 rumenjaka
3 žlice svinjske masti + mast za premaz
2 pesti ocvirkov
1 velika čebula

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno in jo hrustljavo popražimo na žlici masti. Med praženjem jo solimo, da se hitreje spusti in malce posladkamo, da se lepše karamelizira. Popražemo ohladimo.

V toplo mleko vmešamo sladkor in nadrobimo ali stresemo kvas. Pokrijemo in pustimo vzhajati 10 minut. Ocvirke zmiksamo da niso preveliki. Preostalo mast na nizkem ognju malo stopimo, da ni pretrda in hladna. Ne sme pa biti vroča, tako da jo segrevamo na najnižji temperaturi, da postane topla.

Moko zmešamo s kislim testom. Vzhajan kvas vmešamo v moko. Nato vmešamo sol, nazadnje pa še ocvirke, ohlajeno čebulo, stopljeno mast in rumenjake. Vgnetemo v testo, ga gnetemo vsaj 10 minut, nato pa ga pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

Po tem času ga razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo na štirikotnik debeline 4-5 mm. Razrežemo na željene pravokotnike in vsakemu zarežemo dva reza. Luknje od zarez razširimo in flancat položimo na papir za peko.

Flancate vzhajamo 30 minut.

Nato jih premažemo s toplo stopljeno mastjo in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 5 minut. Nato pa temperaturo znižamo na 180 in jih pečemo še dodatnih 5-7 minut oziroma do željene lepe zlate barve.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]