Za 2-3 osebe.
Čas priprave: 2-3 ure
Sestavine:
– 200 g govejega mesa
– 1 večji korenček
– 1 manjša čebula
– 1 pest narezanega pora
– 1 dcl šampanjca/ penine
– 1,5 litra goveje jušne osnove
– 2 krompirja
– 2 pesti graha
– dober ščep soli, popra
– ščepec majarona, peteršilja
– 1 žlica polnozrnate moke
Opis priprave:
V posodi popečemo na drobno narezano čebulo.
Ko lepo zarumeni dodamo na kocke narezano meso.
Meso popečemo, ko se začne dobro prijemati na dno,
vse skupaj zalijemo z juho in dodamo še narezan por. Prilijemo šampanjec,
solimo in popopramo, ter vse skupaj zavremo. Ko zavre posodo pokrijemo in kuhamo na srednji do manjši vročini vsaj kakšno uro. (dalj časa, bolje) Po tem času dodamo narezano korenje in krompir.
Kuhamo nadaljnih 30 minut.
Dodamo še zamrznjen grah, začimbe, ter kuhamo še 5 minut. Medtem zmešamo dcl vode in moko.
Vsebino ob rednem mešanju vlijemo v obaro. Le-to zavremo, kuhamo še kakšno minutko in postrežemo.
Dober tek 😉
Mmmm, tole bomo pa probali…tista tvoja kavbojska obara s pivom je pa itak top! 🙂
Super Taneja 😉
Anči v čem je "finta" šampanjca? LP
Maja ni neke velike finte. Namesto njega lahko uporabiš belo vino, ki bo dalo enak okus. 🙂
Sam mičken popravek: verjetno si v svoji pripravi uporabljala penino (=slovenski izraz za peneče vino, ki se uporablja za vsa peneča vina, ki niso bila pridelana v francoski pokrajini Šampanija).
Malenkostni popravek, pa vendar…in tudi lepše se sliši penina, kot šampanjec 😉
Imaš prav – popravljeno. 😉
V ajmoht bo šlo vino,penina pa za posladek.
Jelka
Tudi super kombinacija. 😉