Bučka mi je do sedaj krasila dnevno sobo, zdaj pa krasi ta krožnik. 😉 Imate radi jedi iz buč?
Za 4 osebe.
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
– 1 mala čebula
– 1 majhna hokaido buča
– ščepec soli, čilija, pateršilja, drobnjaka
– 0,5-0,8 litra jušne osnove
– 4-6 rezin pancete
Opis priprave:
Čebulo narežemo na drobno in jo popečemo. Ko zarumeni dodamo narezano bučo
in vsebino pražimo še kakšno minutko. Nato v posodo zlijemo jušno osnovo in dodamo začimbe.
Juho zavremo in nato vročino zmanjšamo na manjšo, posodo pokrijemo in jo kuhamo še nadaljnih 20-25 minut.
Po tem času juho zmiksamo s paličnim mešalnikom.
V ponvi hrustljavo zapečemo panceto.
Panceto razrežemo ali zdrobimo na manjše koščke.
Potresemo jo čez juho in jo postrežemo.
Dober tek!