ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 2-3 osebe.
SESTAVINE:
– 2 krompirja
– polovica manjše muškatne bučke
– 4-5 strokov česna
– dober liter jušne osnove
– ščepec soli, popra, muškatnega oreščka, peteršilja
– 1 žlica kisle smetane
– ščepec paprike v prahu
OPIS PRIPRAVE:
Bučko olupimo, ji odstranimo peške in jo narežemo na kocke. Dodamo ji še malce soli, popra, muškatnega oreščka in paprike v prahu, ter vse skupaj premešamo in stresemo na peki papir. Pekač položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30 minut.
Med peko olupimo in narežemo krompir in česen. V posodo prilijemo malce olja in mu dodamo narezan krompir in česen.
Malce popečemo in zalijemo z jušno osnovo. V posodo stresemo še malce soli, popra, peteršilja in čisto malce sladkorja. Vsebino zavremo in nato temperaturo zmanjšamo na srednjo, ter jo pokrijemo. Kuhamo jo kakšne 30 minut.
Pečeno bučko odstranimo iz pekača in jo dodamo juhi. Vse skupaj zmiksamo z paličnim mešalnikom. Dodamo še kislo smetano, ter vse skupaj premešamo in postrežemo.
Dober tek!