Anina kuhinja

Svetla kremna krompirjeva juha

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30-40

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 večja krompirja
– polovica čebule
– 3 stroki česna
– ščepec peteršilja, popra, soli
– 5 žlic vode + 1 čajna žlica moke
– približno 0,8 l jušne osnove ( ali vode z dodano govejo ali zelenjavno kocko)

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo narežemo na manjše koščke. Prav tako olupimo krompir in ga narežemo na manjše kocke. V posodo zlijemo kakšno žlico olja in na njem popečemo čebulo.

Čebuli dodamo krompir in vse skupaj pečeme dokler se na dno posode sestavine ne primejo in se na dnu posode naredi takšna rjavkasta podlaga. Nato prilijemo jušno osnovo in dodamo narezan česen, peteršilj, poper in sol. Vse skupaj zavremo in nato zmanjšamo temperaturo na srednjo, ter juho kuhamo še kakšnih 30 minut, da se krompir skuha.

Med kuhanjem imejte posodo pokrita, ker bo drugače veliko tekočine izhlapelo. Po tem času v kozarcu zmešamo vodo z moko in jo vmešamo v juho. Vse skupaj zavremo in postrežemo.

Zraven lahko postrežete razne jušne kocke ali kruhke.

Dober tek!