Anina kuhinja

Špageti v paradižnikovi omaki z mesnimi kroglicami / čuftami

Sestavine za mesne kroglice na delovni površini. ( jaz sem delala maso za mesne kroglice še za naslednji dan zato slika prikazuje še enkrat več sestavin )   Sestavine na krožniku. V ozadju stepeno jajce.   Velika mesna kepa.   Peka mesnih kroglic.   Praženje čebule za paradižnikovo omako.   Popražena čebula in pelati pred…

Preberi več

Domače francoske štručke

Spredaj vzhajan kvas v sladkani vodi. V ozadju moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v sredini posode s leseno kuhalnico. Zgneteno testo v pripravi na vzhajanje. Vzhajano testo. 🙂 Nevzhajane francoske štručke na pomaščenem peki papirju, na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut priprave + 1 ura vzhajanja + pol ure peke…

Preberi več

Enostavni svetlo temni biskvit

Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes. Vmešanje snega v preostalo zmes. V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu. Prelijemo temno zmes čez svetlo. Pečen biskvit v pekaču. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm ) SESTAVINE: – 4 večja jajca– 10 žlic sladkorja– 13 žlic…

Preberi več

Kuhana polenta z maslom

Mleko in koruzni zdrob. Kuhanje polente. Dodajanje masla polenti. Kuhana polenta z omako iz ostankov svinjske pečenke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 350 g koruznega zdroba– 1 liter mleka– 0,5-0,7 litra vode ( odvisno od željene gostote polente )– 50 g masla– približno čajna žlička soli– majhen ščepec popra– po…

Preberi več

Omaka iz ostankov svinjske pečenke

Svinjska pečenka. ( začinjena kakor svninjska ribica, za katero recept najdete tukaj ) Pokuhavanje popražene čebule in narezanega mesa, po dodani jušni osnovi. Dodajanje zmešane vode z moko v omako. Omaka kot priloga k polenti. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 2 veliki čebuli– ostanki svinjske pečenke– 2-3 dcl jušne osnove…

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

Testenine v omaki z bučkami in zeleno papriko

Bistvene sestavine na delovni površini. Priprava cukini bučke. Dodajanje vode z govejo kocko popraženi bučki, čebuli in papriki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1,5 srednje velike cukini bučke– 0,5 zelene paprike– 1 srednje velika navadna čebula– 0,5 vijolične čebule ( lahko tudi cela če je manjša )– 300-400 g testenin–…

Preberi več

Bananina krema

Sestavine na delovni površini. Stepena smetana v ozadju in zmiksana banana spredaj. Bananina krema. V ozadju nadevana v čokoladnih palačinkah. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-2,5 dcl kreme. SESTAVINE: – 1- 1,5 dcl smetane za stepanje– 1 polna žlica sladkorja– 1 vanilin sladkor– 1 dobro zrela banana OPIS PRIPRAVE:   Smetano stepemo z električnim…

Preberi več

Čokoladne palačinke

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Sestavine na delovni površini.   Čokoladna zmes za palačinke.   Nepečena palačinka na prvi strani.   Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko.   Palačinka na drugi, obrnjeni strani.   Čokoladne palačinke nadevane z…

Preberi več

[elfsight_instagram_feed id="1"]