ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 20-23 minut
Za 12 mafinov.
– 70 g sladkorja
– polovica čajne žličke soli
– 2 dcl mleka
– 2 večja jajca
– 0,5 dcl olja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 300 g jedilne čokolade
Čokolado zapremo v plastično vrečko in jo s tolkačem za meso dobro zdrobimo. Nič ni narobe, če je med delčki kakšen malce večji košček.
Zdrobljeno čokolado in kakav nato z žlico dobro vmešamo v narejeno zmes za mafine.
Pekač obložimo z papirnatimi šalčkami in le te nadevamo z narejeno zmesjo.
Papirnatih šalčk ne rabimo mazati z margarino, saj se bodo mafini od njih čisto lepo ločili, samo počakajte da se malce ohladijo, saj se vroči težko odstranijo od šalčk. Pekač nato za dobrih 20 minut položimo v segreto pečico. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostane sledi, so mafini pečeni. V pečici jih položite malce bolj proti dnu pečice in jih po 20 minutah nujno preverite z zobotrebcem.
Veselo sladkanje!