Anina kuhinja

Cvetačna juha z gresom

Cvetačna juha je definitivno ena izmed mojih najljubših juh. Prepričana sem da v primeru da boste preizkusili recept, ne boste razočarani – razen če ne marate cvetače 🙂 Praženje čebule v posodi. Zraven narezan krompir in cvetača. Praženje čebule, krompirja in cvetače. Dodana jušna osnova in  začimbe. Kuhanje juhe. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za…

Preberi več

Smetanova omaka s piščancem

Smetanova omaka s piščancem je odlična priloga za vse vrste krompirjevih jedi. Prav tako je zelo enostavna, hitro pripravljena in zanjo ne rabite veliko sestavin. Marinirano meso. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minutZa 2 osebi. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka– 4 žlice sončničnega olja – 200 ml smetane za kuhanje– ščepec soli, popra– 3 stroki česna– 1…

Preberi več

Piceta z zelenjavo in tuno

Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju.                                                                   Piceta s tuno.                                                             Piceta z zelenjavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400 g moke– polovica kocke kvasa– 1,5 dcl vode– 3 žlice…

Preberi več

Pire krompir

Pire krompir je odlična jed, ki jo večinoma pripravimo kot prilogo k raznim mesnim jedem. Vanj lahko vmešamo razne sestavine, in ne moremo zgrešiti. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 manjših krompirjev– ščepec soli– 1 dcl mleka– 1 zvrhana žlica margarine OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z lupljenjem krompirja, ki ga…

Preberi več

Bananin milkshake z vanilijevim sladoledom

Bananin milkshake je popolna sladica in hkrati pripravljena v ultra kratkem času. Z njo boste zagotovo navdušili.                                                          Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za eno osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 1,5 dcl mleka – polovica žlice medu – 1 kepica vanilijevega sladoleda – 2 čajni žlički limoninega soka OPIS…

Preberi več

Bučkina omaka s smetano

Danes imam za vas recept za slastno omako, pripravljeno iz bučk. Omaka se izvrstno poda k kakršnikoli obliki krompirja, mesa, ali rib. Z njo lahko zanimivo popestrite svojo jed. Upam da vam bo všeč. Na sliki bučkina omaka z pečenim krompirjem, tuno, svežim paradižnikom in korenčkom.                                                         Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Domači kruh

Živijo Dragi moji Za vas imam recept domačega kruha. Praviloma testo vsebuje vodo ne mleka, in ne vsebuje jajc, toda meni je različica z mlekom in jajci bolj všeč, tako da, upam da bo tudi vam 🙂  ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: –          1 kocka kvasa…

Preberi več

Sataraš

   Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…

Preberi več