Anina kuhinja

Porabimo staro potičko / biskvit recept

Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način. Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko,…

Preberi več

Enostavna orehova potička ali orehov šarkelj

Ker ste si želeli recept za tole slastno, neverjetno enostavno potičko, sem vam ga seveda priskrbela. Včeraj sem ga spekla, danes ga že ni več-so pa ostale slikce. 😉 Čas priprave: 1,20 ure Sestavine: – 240 g moke – 6 jajc – 170 g masla – 280 g sladkorja – 1 pecilni prašek – 3…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

[sg_popup id=1]