Sestavine:
Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
2 vrečki Dr.Oetker suhega kvasa
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
2 žlici Dr.Oetker rumove arome
2 žlici Dr.Oetker vanilijeve arome
limonina lupinica ene bio limone
Sestavine za nadev:
1 kg fine pasirane skute
7 žlic Dr. Oetker koruznega škroba
2 žlici Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
2 žlici Dr.Oetker navadnega sladkorja v prahu
limonina lupinica ene bio limone
sok polovice limone ali 3-4 žlice
cca 6 žlic drobno narezanega pehtrana (svežega ali suhega)
Ostale sestavine:
kristalni sladkor za posip
1 jajce za premaz
Postopek:
NatisniMoko presejemo v skledo. Vmešamo kvas in sol. Mleko pogrejemo do toplega in mu dodamo sladkor, maslo, ter rumovo in vanilijevo aromo. Pustimo stati 10-15 minut.
Jajca stepemo.
V moko najprej vmešamo sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.
Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.
Vmes zmešamo vse sestavine za nadev.
Testo razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v tanek pravokotnik debeline cca 3-4 milimetrov. Nadevamo s polovico nadeva in zvijemo. Zrežemo na rolice in polagamo v dobro namaščem ogromen (ali dva manjša) pekač. Rolice pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 30 minut. Take premažemo s stepenim jajcem in potresemo s kristalnim sladkorjem.
Vzhajane položimo v segreto pečico na 200 stopinj (zgoraj/spodaj) na zgornjo tretjino za cca 20 minut, da se zlato rjavo obarvajo.